Werking zonnepanelen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Wist u dat de jaarlijkse hoeveelheid zonne-energie welke Nederland bereikt ruim 50 maal zo groot is als onze jaarlijkse behoefte aan energie.

Hieronder geven kunt u zien hoe zonnepanelen en de bijbehorende systemen werken. Zonnepanelen kunnen voorzien in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden.
De opbrengst is te wisselend om altijd uw stroomverbruik te dekken, aangezien de zonnepanelen samenwerken met de aansluiting op het elektriciteitsnet is dit geen enkele probleem.
Gebruikt u stroom op een ander moment dan u het heeft opgewekt dan wordt dit gewoon met elkaar verrekend.

In onderstaande afbeelding wordt het zonne-energiesysteem weergegeven. Het systeem bestaat uit vier basis onderdelen waarvan u een tevens een verdere uitleg vindt.

 Werking zonnepanelen

 

 

1) Zonnepanelen

De zonnepanelen wekken stroom door gebruik te maken van het licht dat de zonnepanelen bereikt. Aangezien de zonnepanelen werken op licht en niet alleen op de zon wordt er ook stroom opgewekt bij bewolkt weer, uiteraard is de opbrengst minder dan op een zonnige dag. Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen, wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat een adviseur u van deze informatie kan voorzien.

2) Omvormer

De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte stroom om in 230Volt wisselspanning waarop ons gehele energienet werkt. De keuze van een juiste omvormer bepaald voor een groot deel het rendement van de installatie, met de juiste software kunnen wij zeer nauwkeurig de juiste omvormer selecteren voor uw situatie.

3) Bekabeling/huisinstallatie

De stroom vanuit de omvormer wordt bij systemen van drie zonnepanelen direct teruggevoed op een beschikbaar stopcontact. Wanneer het systeem groter is dan 3 zonnepanelen wordt er altijd een kabel direct vanaf de omvormer naar de meterkast aangelegd, in de meterkast wordt een extra groep aangebracht waarop de kabel vanaf de omvormer wordt aangesloten. Het op deze manier installeren is een wettelijke verplichting. In beide situaties wordt de stroom altijd eerst gebruikt door de apparaten binnen de woning welke op dat moment stroom nodig hebben, hieronder wordt uitgelegd wat er gebeurt als er nog stroom over is.

4) Elektriciteitsmeter

Indien er op een moment meer stroom door de zonnepanelen wordt opgewekt dan dat er wordt gebruikt dan gaat deze stroom het energienet in. In Nederland is er door een goede regelgeving vanuit de overheid voor gezorgd dat deze stroom die u terugleverd dezelfde waarde heeft als de opgewekte stroom inclusief energiebelasting. Indien u een draaistroommeter heeft hoeft u deze niet te vervangen aangezien deze terug zal gaan draaien en daarmee dus de teruggeleverde stroom verrekend. Bij een elektronische meter zal deze vervangen moeten worden door een elektriciteitsmeter waar ook de teruggeleverde energie wordt bemeterd, aan het eind van het jaar worden de verschillende meterstanden met elkaar verrekend en geniet u van het voordeel.

smrtovnice osmrtnice livno osmrtnicamaEnergie besparende systemen . Elektrische installaties . Beveiliging installaties
replica horloges
ONZE KWALITEIT IS UW GARANTIE
replica rolex watches replica omega watches replica breitling watches repliki zegarków replica rolex replica horloges replica watches UK fake watches UK fake watches replica rolex fake rolex